Myyntiprosessin optimointia HubSpotin avulla

Asiakastarina FREE.fi

FREE.fi on freelancerien, etenkin kevytyrittäjien suosiossa oleva laskutuspalvelu, joka tarjoaa luotettavan, helpon ja nopean tavan laskuttaa tehdystä työstä ilman kiinteitä kuukausimaksua.

Nopean kasvun myötä FREE.fi:n tavoitteena oli parantaa asiakasymmärrystä sekä tulla enemmän datavetoisemmaksi päätöksissään.

Laadukkaan due diligence -prosessin jälkeen he päätyivät HubSpot CRM:ään ja halusivat hyödyntää Growshaperin asiantuntemusta optimoidakseen järjestelmän heidän tarpeisiinsa.

kevytyrittajyys-on-paras-tapa-laskuttaa

Erittäin ammattimaista, nopeaa ja laadukasta palvelua

Jarno ja Aksu olivat aina saavutettavissa ja haasteeni ratkaistiin saman päivän aikana. Kuuntelivat tarpeitani ja pystyivät ammattimaisuudellaan tuomaan pöytään paljon uutta. Suosittelen vahvasti!"

Mikael Pennanen

Head of Sales at FREE.fi

illustration-1
Kohti automatisoitumpaa myyntiä

HubSpot CRM:n implementointi

1

Teknologiatutkimus

FREE:n porukka oli tehnyt laajan tutkimuksen teknologiavaihtoehdoista, mutta kaipasivat puolueetonta konsultin näkemystä valinnasta.

Autoimme heitä teknologiatutkimuksessa ja toimme heille yksityiskohtaisia vastauksia miten HubSpotin myynnin työkalut integroituvat Zendeskiin. Tärkeää oli tietojen kulku järjestelmien välillä.

Avullamme FREE.fi pystyi tekemään hyvin informoidun päätöksen ja päätyivät valitsemaan HubSpotin CRM:äkseen.

2

Tietoarkkitehtuurin pystytys

Kun järjestelmä oli valittu, niin seuraavaksi oli työstää tietoarkkitehtuurin osuutta.

Alkuun lähetimme kyselyn tarvittavista tiedoista, joita FREE.fi tarvitsevat johtaakseen myyntiänsä tehokkaasti. Tämän avulla lisäsimme ymmärrystä yrityksen tarpeesta.

Seuraavaksi pidimme palaverin aiheesta, jossa kävimme lävitse kyselyn vastauksia. Näin tarkensimme tarvittavia tietokenttien määrää.

Lopuksi rakensimme tarvittavat tietokentät CRM:n sisälle.

3

Myyntiprosessin optimointia

Tietoarkkitehtuurin jälkeen oli seuraavaksi aika muotoilla järjestelmä vastaamaan FREE:n myyntiprosessia.

He olivat jo tehneet alustavan työn prosessien mallinnuksesta sekä mitattavista KPI:istä, mutta autoimme heitä jatkojalostamaan prosesseja vastaamaan paremmin järjestelmään.

Näin he pystyvät hallitsemaan uusasiakkaita sekä olemassa olevia asiakkaita tehokkaammin samalla hyödyntäen laadukasta dataa päätöksiinsä.

4

Migraatio HubSpotiin

Kun myyntiprosessi, myynnin raportit ja tietoarkkitehtuuri oli tehty valmiiksi, niin oli aika siirtää olemassa olevat Google Sheets -tiedostojen sisällöt CRM:ään.

Tämä tehosti yrityksen läpinäkyvyyttä ennestään, sillä asiakaskommunikaatio, kuten emailit ja muistiinpanot, olivat nyt suoraan nähtävissä CRM:ssä.

Tämä myös mahdollisti sen, että myynnin raporteissa oleva data päivittyy reaaliaikaisesti.

5

Koulutus

Ja kun kyseessä oli uusi järjestelmä, niin oma aikansa menee järjestelmän käytön opetteluun.

Autoimme vauhdittamaan oppimiskäyrää kouluttamalla HubSpotin käytössä ja rajasimme fokusta voi olennaisiin ominaisuuksiin. Tämä auttaa ehkäisemään ns. "infoähkyä".

Miten HubSpot käyttö tehosti FREE.fin toimintaa?

FREE.fin tarina osoittaa, miten myynnin teknologian avulla voidaan optimoida nykyistä myyntiprosessia. 

icon-1
Reaaliaikainen myynnin raportointi
icon-1
Selkeät myyntiprosessin vaiheet
icon-1
Asiakaskommunikaation tehostaminen
Free_logo-2

HubSpot CRM:n implementointi auttoi FREE.fitä tehostamaan nykyisiä prosessejaan ja viemään liiketoimintaa entistä datavetoisemmaksi.

Vaikka FREE.fi on jo tunnettu erinomaisesta asiakaskokemuksesta, mutta myyntiprosessien optimointi varmisti, että he pystyvät jatkossa ylittämään kevytyrittäjien ja freelancerien odotukset entistä useammin.

Iso kiitos luottamuksesta!

 

Oletko valmis kasvamaan kanssamme?

Varaa aika kalenterista

Tutustutaan tarkemmin tarpeisiisi, sekä katsotaan tarkemmin kuinka voimme auttaa kasvussa. Voit myös ottaa yhteyttä lomakkeen kautta. Olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.